top of page

Itäneitä chilejä (ja tomaatteja)

Chilit itivät yllättävän nopeasti. Laitoin niiden kanssa samaan aikaan myös tomaatteja tulemaan, joten nyt sitten ihmetellään, että mihin ne kesällä saadaan mahtumaan. Haaveissa oli hankkia ihan kunnon kasvihuone, mutta nyt kun olemme asuneet tässä kuukauden, en vieläkään ole täysin varma, että mihin tuossa pihalla haluaisin sen kasvihuoneen sijoittaa. Harkitsen nyt, että hankkisin kiinteän kasvihuoneen sijaan kevyemmän version nyt alkuun ja sijoittaisin siihen kiinteämpään sitten esimerkiksi vuoden kuluttua, kun tiedän tarkemmin, mihin tuossa pihalla sen haluan laittaa. Tänä keväänä meinaan kuitenkin laittaa pari viljelylaatikkoa ja istuttaa vähän niittyä tuohon pihaan (niistä lisää myöhemmin).


Tämän kauden chilejä. Sieltä on tällä kertaa tulossa todella eri näköisiä lajikkeita.

Tomaattien kanssa olin ehkä hieman aikaisessa, enkä tiedä oliko se lopulta hyvä asia. Innostuin ruokakaupassa, kun löysin irtomyynnistä eri värisiä luumu- ja kirsikkatomaatteja ja ostin niitä viittä eri sorttia istutettavaksi ja ne ovat nyt itäneet sangen kiitettävästi. Tilannetta ei oikeastaan paranna se, että Fataliiseedsiltä oli jo aiemmin tullut useampia eri tomaattilajikkeita. Olen aiemmin jotenkin kuvitellut, että kaikki tomaatit ovat punaisia. Siis huolimatta siitä, että kaupassa on nähnyt myös oransseja ja keltaisia tomaatteja. Fataliilta löytyi kuitenkin myös äärimmäisen kiinnostavia tomaatteja vaaleanpunaisesta ja keltaisesta melkein mustiin tomaatteihin. Se voi olla, että loppukesästä meillä opetellaan tomaattien säilömistä.


Kaupan keltainen kirsikkatomaatti lähti itämään vähän suuremmissa määrin.

Annan noiden pienien taimien vielä hetken kasvaa ennen kuin koulin ne erillisiin ruukkuihin. Niitä on kuitenkin niin paljon, että osa niistä päätyy väkisinkin pois.Black&Red ilahtui ilmeisesti uudesta ruukusta ja puskee jo kevään ensimmäistä nuppuaan!

Meillä isompiin ruukkuihin muutti pari viikkoa sitten viime kesänä heräteostoksena ostettu Black & Red ja ystävältä siemenenä saatu Aji Cristal. Aji Cristalin onnistuin katkaisemaan siinä rytäkässä, mutta se on onneksi alkanut puskemaan uutta lehteä ja ilmeisesti ihan ilahtui uudesta ruukustakin. Sitä meillä on vain yksi kappale, joten harmittaisi melko lailla, jos se kuolisi nyt tässä kohtaa. Laitoin sen todella väärä aikaisesti itämään jo viime syksynä, joten sinällään olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, että se on selvinnyt talvesta yli. Josko ensi kesänä siitä saisi satoa ja pääsisi tutustumaan sen hedelmiin.


Meidän Aji Cristal voi hyvin katkeamisesta huolimatta.

Lähinnä halusin jakaa teille tätä kasvuvaihetta. Nyt oikeastaan vain odotellaan, että päästään seuraavaan vaiheeseen, eli siirtämään nuo pienimmät taimet vähän suurempiin ruukkuihin.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page