top of page

Vihreästä punaiseenTämä on ensimmäinen kerta, kun saan chilit (tai kasvit ylipäänsä) pysymään hengissä siihen asti, että on sadonkorjuun aika. Ylpeänä saavutuksestani haluan nyt esitellä teille parvekepuutarhani ensimmäistä satoa.Ensimmäiset kirsikkatomaatit olivat kypsyneet sillä välin, kun olin viimeksi Helsingissä töiden parissa. Oli hienoa palata kotiin punertuneiden tomaattien luokse. Ensimmäiset tomaatit on jo syöty ja seuraavatkin alkavat olemaan punaisia.

Tänä vuonna sain tomaatin taimia ystäviltäni, joten en ole täysin varma, minkä kokoisia tomaatteja näistä pitäisi tulla. Yksi taimista katkesi pian parvekkeelle siirron jälkeen. Ensi vuonna istutan tomaatit suurempiin astioihin aiemmin ja tuen ne paremmin.


Plantagenista kesällä ostamani Black&Red chili oli ehtinyt vaihtaa hedelmien väriä mustasta punaiseen. Lähipäivinä pitää varmaan kokeilla, miltä nämä maistuvat punaisena.Osa chileistä odottaa vielä kypsymistään ja jotkut yksilöt ovat vielä puskemassa lisää kukkia. Hieman jännittää, että ehtivätkö mokomat vielä kypsyttää hedelmät ennen talven tuloa.

Myös pari chiliä sain ystäviltäni, joten niitä on nyt 2-4 lajiketta tuolla.Kesän tuoreista siemen tulokkaista Aji Cristal on lähtenyt kasvamaan, katsotaan, miten noiden muiden taimien kanssa käy. Ensi kesäksi ajattelin kasvattaa muutamia muitakin lajikkeita. Jos on hyviä vinkkejä kivoista lajikkeista, niin vinkkejä otetaan vastaan!Kohta on aika siirtää kasvit sisälle ja samalla karsia hieman niiden määrää. Saatoin pelata hieman varman päälle taimien kanssa ja säästää niistä aika monta, koska oletin, etteivät ne pysyisi hengissä näin pitkään. Siinä ne kuitenkin ovat.


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page