top of page

Lisää chilejä ja letitetty bonchi

Eli "kannattaako sitä aina liittyä kaiken maailman ryhmiin sosiaalisessa mediassa?"

Tällä kertaa kyseessä oli chiliharrastajien ryhmä, johon liityin ja muutamia tunteja myöhemmin mulla oli uudet siemenet itämässä ryhmästä saatua bonsai projekti aihiota varten. Ideana on siis kasvattaa bonchi, jossa on useampi erilainen chili ja letittää ne kasvamaan yhteen.



Tilannetta ei helpottanut se, että tiesin, että mulla on yhä jemmassa siemeniä, jotka soveltuvat myös bonchi kasvatukseen, joten ei muuta kuin alakerran puuhahuoneeseen, siemenet multaan ja nyt sitten odotellaan.



Valikoin tätä projektia varten varastosta nyt Aji Habaneron, Bolivian Rainbown, Chupetino Whiten ja Thai Dragonin. Pitkien hiusten kanssa ikänsä eläneenä sitä ymmärtää onneksi letittämisestä yhtä jos toista ja nyt sitten pitääkin miettiä, millaisen letin niistä varsista haluaa tehdä.



Viime viikonloppuun mahtui myös keittiökaappien järjestelyä ja jostain maustelaatikon pohjalta löysin pienen minigrip pussin, jossa oli chilin siemeniä ja nimilappu "Hungarian Yellow Wax". Asiaa pohdittiin eikä Tuomo millään saanut mieleen, keneltä on ne siemenet saanut ja kauanko ne ovat siellä maustelaatikon pohjalla olleet. Keräsin ne talteen ja pistin multaan, joten nyt sitten katsotaan lähtevätkö ne ylipäänsä enää itämään. Iloinen yllätys, kun löytää tuollaisia unohtuneita aarteita.


Miten teidän muiden chilitarhat?

bottom of page