top of page

Minä vahingossa puoli seinää...

Onko se paha?


Meillä on ollut tarkoituksena remontoida tätä taloa hiljalleen ajan kanssa ja tehdä tästä itsemme näköinen. Olen ollut henkisesti valmistautunut siihen, että remontti jatkuu vuoden tai kaksi, että koko ajan on jotain kesken. En oikeastaan edes suunnitellut vielä aloittavani, mutta kävin eräänä iltana tyhjäksi jätetyssä huoneessa ja katselin seiniä. Ajattelin kokeilla vähän tapettien saumasta, että miten tiukassa tapetit ovat kiinni seinässä ja mitä kaikkea sieltä alta löytyy.


Tein pienen loven tapetin reunaan ja vedin kevyesti. Jatkoin vetämistä rauhallisesti muutamaan eri suuntaan ja lopulta kädessäni oli suurehko pala tapettia. Tuntia myöhemmin huoneen neljästä seinästä kahdesta oli puoliksi poistettu tapetit. Se kävi melkoisen nopeasti ja kivuttomasti. Tapetit irtosivat sellaisenaan, enkä ehtinyt edes näyttämään niille vettä.

Pintaremontin yhteydessä kyseiseen huoneeseen päivitetään myös sähköjohdot, -pistokkeet ja valokatkaisijat moderneihin versioihin.
Kellariin vievillä portailla odottaa edellisen asuntoni remontista ylijäänyttä maalia puoli purkkia ja olin ajatellut sillä maalata vierashuoneen. Se on Tikkurilan paperiin sävytettyä valkoista. Olen ikäni elänyt valkoisten pintojen kanssa vuokra-asunnoissa ja panostanut esimerkiksi tauluihin ja tekstiileihin ja tuonut niiden avulla väriä kotiin. Olen kuitenkin kuullut viime aikoina kommentteja siitä, miten valkoinen on menneen maailman väri ja lukenut artikkeleita siitä, miten aksen


ttiseinät ovat menneet menojaan.


Näiden kommenttien valossa sitä pohtii, millaiseksi tuon vierashuoneen haluaa rakentaa. Tarkoituksena on päivittää tämä talo tälle vuosikymmenelle, eikä tehdä tästä menneiden aikojen mekkaa. Onko valkoinen lopulta koskaan täysin poissa muodista? Aloin kutienkin miettimään myös valokuvatapetteja ja muita vaihtoehtoja sille seinälle, mutta alan hiljalleen kallistumaan vaihtoehtoon, että pohjien jälkeen maalaisin siihen itse jonkun kauniin muraalin. Siihen alkaa olemaan aika paljonkin inspiraatiota ja suunnitelmakin alkaa hiljalleen kirkastumaan. Kaikista maailman trendeistä huolimatta ne loput seinät todennäköisesti ovat lopulta kuitenkin valkoisia. Voihan ne sitten maalata päälle, jos alkaa kyllästyttämään.


Se mikä on varmaa, on se, että haluan tuosta huoneesta viihtyisän, että ystävien on hyvä tulla kylään. <3 Ajatuksena on hankkia sinne vuodesohva ja joku kevyt työpöytä, jotta siellä voi tarvittaessa tehdä myös etätöitä.


On ihanaa päästä tekemään. Ja on vielä ihanampaa, että siihen ei tarvitse anella suurempia lupia keneltäkään. Aloin myös tekemään teille timelapsevideota tuon huoneen muutoksesta, joten semmoistakin on luvassa jossain kohtaa.


Comentarios


bottom of page