top of page

Neuleprojektisuunnitelmia

Haapsalu huivini valmistui joitain viikkoja sitten (kirjoitan siitä pidemmin, kunhan saan sen pingotettua ja kuvautettua). Sen jälkeen olen elänyt muutamia viikkoja neuletyhjiössä. Näihin viikkoihin on mahtunut pari muuttoa (oma ja miehen) ja nyt pitäisi hiljalleen alkaa remppahommiin. Tässä samalla olen katsellut Facebookia ja ihastellut niitä islantilaisia villapaitoja, joita kaikki tuntuvat juuri nyt tekevän. Ajattelin alkuun, että se ei ehkä ole minua varten, mutta kun tässä on tehnyt lumitöitä ja mun laskettelutakki ei (muka) hengitä tarpeeksi, niin aloin miettiä, että ehkä semmoinen islantilainen olisi aika kiva pihahommia varten.


Värisuunnitelma #1: Vaalean harmaa pohja ja vihreän sävyjä.

Lankojen saatavuus on tällä hetkellä heikkoa, mutta kahdesta eri paikasta tilaamalla sain lopulta kasaan semmoisen setin lankoja, että niistä saa varsin kivat paidat tehtyä. Meille molemmille. Mies alkuun totesi, että ehkä parempi, jos neulon vain itselleni, että ei hän tarvitse, mutta kun kerroin ominaisuuksista, joita noilla paidoilla ja islantilaisella villalla kerrotaan olevan, alkoi hänkin varovaisesti innostumaan ja totesi lopulta, että voisi sittenkin haluta itselleenkin sellaisen. Tilasin samalla myös pyöröpuikkoja, kun niitä en näköjään entuudestaan omistanut. Olen neulonut tähän asti pitkälti sukkia ja lapasia, joten varsinaista tarvetta muunlaisille puikoille ei oikein ole ollut.


Pitää sanoa, että olin yllättynyt siitä, miten vähän puikkoja minulla lopulta on. Olisin odottanut, että niitä on melkein tuplat siihen, mitä niitä todellisuudessa on. Nyt olisikin kiva keksiä niille joku hauska säilytysratkaisu, etteivät ne kaikki vain pyörisi tuolla laatikoissa ympäriinsä. Jos on vinkkejä jostain hauskoista ratkaisuista, niin laita ihmeessä kommenttia!

Värisuunnitelma #2: Mies halusi kuviot niin lähelle mustaa, kuin mahdollista. Melko epätyypillistä islantilaiselle villapaidalle, mutta tärkeintä, että tulee mieluisa.

Olen tähän asti ostanut lankani liikkeestä, joten tämä netistä tilaaminen tuntuu vähän jännittävältä, kun ei pääse näkemään lankojen värejä livenä ja tunnustelemaan niitä ollenkaan ennen päätöksen tekoa. Muuton jälkeen tutut lankakaupat ovat kuitenkin kaukana ja paikalliseen lankakauppaan en ole vielä ehtinyt tutustumaan. Pitäisi joku päivä kyllä käydä katsomassa, mitä sieltä löytyy.

Melkoisen jännittävää oli kaivaa ensin ohjeita pitkin poikin (päädyin ravelrystä löytämiini ohjeisiin, niistä myöhemmissä päivityksissä lisää) ja sitten arpoa, että mitä värejä kyseiseen ohjeeseen haluaisi laittaa. Tein Photoshopilla joitain nopeita kokeiluja ja päädyin niiden perusteella valitsemaan sävyjä, jotka sointuvat mukavasti yhteen. Eiköhän näistä varsin hyviä tule, kunhan pääsee vauhtiin.

Värien arpomista toki haittasi se, että osassa verkkokaupoista oli Lettlopin omat värikoodit piilotettu heidän omien tuotekoodien taakse, eikä sen perusteella saanut varmuutta lopulta siihen, että mikä väri oli mikäkin. Toivottavasti nyt tuli sitten tilattua oikeat värit!

Värisuunnitelma #3: sinisen sävyjä tumman harmaalla pohjalla

Koska tämmöisten projektien suunnittelu on aina kivaa (ehkä jopa kivempaa, kuin niiden toteuttaminen!), niin samaan aikaan kiinnostaisi kovasti myös tehdä lisää pitsihuiveja, vaikka toista Haapsalu huivia en ajatellut aloittaa ihan heti. Lankoja tosin olisi vielä ainakin kahteen sellaiseen. Löysin onneksi ravelrystä pari kivan näköistä ohjetta vähän nopeampiin pitsihuiveihin ja meinasin nyt jollain sellaisella sitten jossain kohtaa jatkaa huivien neulomista.


Ehdin tässä myös tekemään jonkun näköistä lanka- ja puikkoinventaariota samalla, kun laitoin niitä muuton jäljiltä paikoilleen yläkertaan. Löysin arkistojen kätköistä myös muutamia keskeneräisiä töitä, joiden kohtaloa yritän parhaillaan arpoa, että jatkaako ne loppuun vai purkaako? Sieltä löytyi mm. puolikas sukka, yksinäinen leveä ja lyhyt lapanen ja muutamia töitä, jotka odottavat lähinnä päättelyä. Lisäksi löysin yhdet melkein valmiit sukat löytyivät, ne neuloin jo eilen valmiiksi. Ajattelin myös parit lapaset tehdä pois alta, jos ei muuta, niin sillä, että saan käytettyä noita arkistolankoja pois hiljalleen. - Oikeasti ajattelin jo Haapsaluhuivia tehdessäni, että sen jälkeen sitten käytän noita arkistolankoja pois, mutta nyt onkin sitten tulossa Lettlopia ihan kunnolla. Kai se on aika tyypillistä muillekin neulojille, että näitä projekteja on koko ajan odottamassa vuoroaan.


Millaisia neuleprojekteja teillä on kesken?

Comments


bottom of page