top of page

Raakoja chilejä

Kuten aiemmin kerroin, innostuin keväällä kasvattamaan chilejä ja tomaatteja. Olen loppukesän ja syksyn ajan kerännyt satoa omalta parvekkeelta. Tomaatit kypsyvät hiljalleen kesän mittaan ja ne päätyivät useimmiten suoraan suuhun, kulkematta keittiön kautta. Ajatuksenani oli ottaa niistäkin kuvia, mutta sato jäi lopulta melko vähäiseksi.Kuvailin chilejä ajatuksella, että saan kivoja kuvia blogiani varten, joten tässä niitä kuvia nyt sitten on. Saattaa olla, että nämä kuvat eivät olleet ihan niitä satokuvia, joita haaveilin ottavani. Olen syksyn aikana aloitellut tuotekuvaushommien parissa, joten näköjään se vuotaa nyt tällä tavalla myös tälle puolelle. Lupaan jatkossa kuvata autenttisempiakin kuvia tätä blogia varten. Olen kuitenkin aika innoissani siitä, miten kuvaushommat ovat lähteneet käyntiin ja miten lyhyessä ajassa olen kehittynyt melkoisia harppauksia kuvaajana.Nämä kuvat toimivat myös inspiraation lähteenä. Näitä ottaessani keksin vihdoin tälle blogille nimen! Naureskelin kuvatessani, että tässähän mulla on raakoja chilejä ja tajusin, että se on itseasiassa erinomainen nimi tälle blogille! Kaikki elämässä ei aina tule valmiiksi, ihan niinkuin nämä kaikki chilitkään eivät ehtineet tämän kesän aikana kypsyä, se voi silti olla todella kaunista, vaikka onkin vähän kesken jäänyttä. Saman tyyppistä kesken jääneiden töiden hautausmaata löytyy jostain neulelaatikon takaa, jossa on niitä parittomaksi jääneitä sukkia, lapasia ja muita kesken jääneitä töitä, jotka olen autuaasti unohtanut.

Eli nimi osuu tälle blogille erinomaisesti. Tässä blogissa käsitellään painotetusti kaikkea sitä mitä teen "vapaalla", joten jonkun näköinen keskeneräisyys on ihan sallittua.Chilien osalta tämän kauden saldona kasvatin siis cayennea, jotka jäivät raaoiksi, siskolta saatua "mietoa ja runsas satoista" lajiketta, josta sain viisi chiliä ja kahta anopilta saatua lajiketta, joista en onnistunut saamaan satoa lainkaan.

Meille iski myös kesällä parvekkeelle ripsiäinen, joten kaikki siellä kasvaneet kasvit päätyivät leikkuriin ja bioon. Kotona sisällä on talvehtimassa nyt kolme chiliä, joiden suhteen olen vähintäänkin toiveikas siitä, että he selviäisivät talven yli.


Mitä chilejä sinulla on kasvamassa ja mikä on suosikki lajikkeesi?


Comments


bottom of page