top of page

Kesä 2022

Kesä tuli. Kesä meni. Keräsin tänään kesävalot pois pihalta kylmän alta. Talvivaloja meillä ei kuulemma tänä vuonna laiteta, kun yritetään säästää sähköä.

Kesän kukkaloistoa. Kerrotut narsissit.
Kesän kukkaloistoa. Kerrotut narsissit.

Tämän vuoden bloggailut ovat jääneet aika vähiin, joten kirjoitan nyt tähän vain lyhyesti siitä, mitä tänä kesänä on puutarhassa tapahtunut.


Tomaattien taimet eivät tänä vuonna menestyneet. Onnistuin tappamaan niistä lähes kaikki joko suurempaan ruukkuun siirtäessä tai pihalle siirron yhteydessä. Hain muutamia taimia joskus juhannuksen tienoilla kaupasta, mutta niissäkin epätasaisen kastelun seurauksena sato on vähän mitä sattuu.


Chilit siirsin vähän turhan nopealla sopeutumisjaksolla ulos, joten meillä on sato pahasti myöhässä. Tähän mennessä pihasta on tullut joitain kymmeniä chilejä. Kun kasvejakin kuitenkin on kymmeniä, niin aika huono sato tälle vuodelle. No, ensi vuonna sitten kärsivällisemmin.

Mistään muusta en oikein jaksa edes mainita (taimitarhalla tuli käytyä muutamaan otteeseen), kun ei tuolta tänä vuonna mainittavaa satoa tullut. Jos ensi vuonna sitten paremmin.Aprikoosipuun taimi.
Aprikoosipuun taimi.

Jotain uutta (ja positiivista) meidän pihaan kuitenkin tänä vuonna tuli: hain nimittäin keväällä Viherpeukaloilta aprikoosi ja kirsikkapuut tuohon! Ne on vielä pieniä ja vaativat toki muutaman vuoden, ennen kuin niistä voi odottaa saavansa satoa, mutta siellä ne kasvavat.


Lisäksi taimitarhalta tarttui mukaan parsa. Tajusin, että sitä herkkuahan voi kasvattaa kotipihassa, joten nyt meillä on semmoinenkin tuolla. Selvästi mulle sopii oikein hyvin tuollaiset monivuotiset vähällä hoidolla pärjäävät kasvit. Saa edes jotain satoa vuosittain, eikä tartte ihan joka käänteessä miettiä, että milloin piti istuttaa mitäkin.

Ensi vuonna varmaan panostan vielä lisää noihin monivuotisiin.


Kirsikkapuun taimi.
Kirsikkapuun taimi.

Marras-joulukuussa voi taas aloitella seuraavan chilikauden. Ja ehkä pari chiliä voisi kasvattaa myös ihan sisällä asuviksi. Lajikkeista Buena Mulata on ollut ihastuttava tänä vuonna ja sen kaveriksi harkitsen ehkä jotain Aji-lajiketta.Comments


bottom of page