top of page

Plantagenin sulkeutuminen


Kevät tekee tuloaan ja lumi sulaa hiljalleen katoilta. Piha on täynnä lumikasoja, jotka muistuttavat enemmän vuoria, kuin kasoja. (Siitä lisää seuraavassa postauksessa.) On aika alkaa pohtimaan, että mitä kaikkea sitä omassa pihassa haluaa kasvattaa tulevalla kaudella ja tehdä tarvittavia siemen hankintoja ja muita sellaisia.


Tähän samaan syssyyn huomasin paikallislehdestä, että meidän Plantagen myymälämme sulkeutuu ja siellä on menossa loppuunmyynti ale. Toki tämä oli omiaan vauhdittamaan kasvatussuunnitelmien tekemistä, mutta ei riittävästi, että olisin ehtinyt tekemään jotenkin järkevät ja johdonmukaiset suunnitelmat.


Mulla on ollut vuosia vähän ristiriitainen suhde Plantageniin. Helsingissä asuessa se oli mulla lähin kukkakauppa ja sieltä tuli aina välillä haettua erilaisia viherkasveja kotiin. Useimmat niistä eivät menestyneet kovin hyvin, mutta on niistä aina ollut ainakin hetkellistä iloa.

Jostain syystä monet Plantagenin kasvit eivät ole pärjänneet yhtä hyvin, kuin muualta hankitut (erityisesti tämän eron olen huomannut orkideojen kanssa, en tiedä onko syy ollut aina elämäntilanteessa vai onko Plantagenin ja Ikean orkideojen välillä joku todellinen ero). En tiedä mikä siinä on, kun Plantagen kuitenkin brändäytyy "vähän parempana kukkakauppana". Tämä näkyy myös Plantagenin hinnoissa - ja ne hinnat ovat itselläni olleet suurin syy siihen, että olen hankkinut kasvit ja ruukut pääsääntöisesti muualta. No, olivat ne hinnat miten isoja tahansa, niin kyllähän se -70% houkuttelee käymään.


Tuumasta toimeen, anoppi matkaan ja puutarhakauppaan!

Pitää sanoa, että olin aika monella tasolla aavistuksen pettynyt Plantagenin jäljellä olevaan valikoimaan. Tuntui omituiselta kulkea siellä, kun tilaa yleensä koristavat kasvit loistivat lähinnä poissa olollaan. Olin vähän haaveillut muutamasta maijasta, jotka olisin saanut meille tänne piristämään kodin yleisilmettä ja yhdestä orkideasta. Jäljellä olevat kasvit olivat lähinnä kuolemaa tekeviä ja niiden alennukset eivät olleet sen arvoisia.

Ruukkuja siellä oli sen sijaan jäljellä vielä kohtuullisesti, mutta niistäkin puuttui monia sellaisia, joita olisin halunnut (esimerkiksi orkidea ruukut puuttuivat kokonaan). Siemeniä löytyi jonkin verran ja niillä varmasti saa ainakin hyvän alun ensi kesän istutuksille.


Tässä nyt kuvina, mitä kaikkea sieltä tarttui mukaan:


Amppeliruukkuja ja seinäruukku
Amppeliruukkuja ja seinäruukku


Kuitukangas lavakaulukselle.
Kuitukangas lavakaulukselle. Jos näiden avulla lehtikaaleista edes osa päätyisi myös mun suuhun, eikä ne kaikki menisi ötököille.


Isoja ruukkuja.
Isoja ruukkuja. Pääsääntöisesti chilejä silmällä pitäen.


Kukkaruukkuja.
Pieniä ruukkuja. Noihin vasemmalla oleviin valkoisiin ajattelin siirtää mandariinin ja appelsiinin, oikealla takana oleva odottaa vielä kasviaan ja pikkuruukkuihin meinasin kokeilla taas boncheja.


Istutusruukkuja.
Istutusruukkuja. Nämä menivät suoraan käyttöön.


Lautalaatikko
Lautalaatikko. Nätimpi tapa säilyttää puutarhatyökaluja kuistilla.


Siemeniä.
Siemeniä tulevalle kaudelle. Jännittävää päästä kokeilemaan näitä!

Yksi ruukku jäi vielä autoon, se oli pieni hopeinen ruukku ja ajattelin senkin bonchi käyttöä varten.


Kerrohan kommentteihin, mitä kasvia sinä odotat tulevalta kesältä kaikista eniten?Comments


bottom of page