top of page

Lumen alta paljastuu piha

Lumet sulavat kovaa vauhtia ja nyt valon lisääntyessä pääsin vihdoin vähän tutustumaan siihen, mitä kaikkea meidän pihalla oikein kasvaakaan.


Kun asuntoa käytiin katsomassa syksyllä ja muutto tapahtui talvella, niin kauhean hyvää käsitystä pihasta ei tosiaan ehtinyt saamaan. Nyt on hauskaa seurata lumien huvetessa, mitä kaikkea lumen alta paljastuukaan.Edellisiltä asukkailta oli jäänyt ainakin muuta ruukku lumen alle. Ruukuista löytyy kanervia ja mehikasveja. Näiden lisäksi ruukuissa lumen alle oli jäänyt ilmeisesti hyasintteja.Kiinteämmästä betoniruukusta löytyi juurakko, josta ei tässä kohtaa ole tarkemmin tietoa, että onko hän elossa vai kuollut ja mikä hänen pitäisi olla.Lumen huvetessa maasta paljastuu myös esiin työntyviä lehtiä. Epäilen näitä tulppaaneiksi. Jännittävää nähdä, minkä värisiä ne ovat, niitä kun löytyy miltei kaikissa mahdollisissa väreissä!Takapihan puolella meillä kasvaa hortensian lisäksi muutamia pensaita, näistä yksi on ilmeisesti juhannusruusu. Lumen alta löytyi myös alasleikattuja pensaita, jotka olen tunnistavinani ruusuksi. Niiden kanssa joudun odottamaan kesään asti, että minkä värisiä ruusuja sieltä sitten aikanaan paljastuukaan.


Osa takapihan syreenin oksista puskee jo melko kookkaitakin silmuja, kun osa niistä näyttää sangen kuolleilta. Ajattelin leikellä ne pahimmat pois sieltä lähiaikoina. Huonoimmat oksat ovat selkeästi sammaloituneet ja niissä selkeästi ei ole näkyvillä silmuja tai viime kesältä jääneitä kukkien rippeitä, toisin kuin paremmin voivissa oksissa. Eiköhän siitä varsin hyvä syreeni tule, vaikka sitä vähän harventaisikin.


Syreenin juurelta paljastui myös kevään ensimmäinen kukkija: yksinäinen pieni lumikello.


Jännittävää seurata, mitä kaikkea tuolta löytyy. Tästä tuli nyt vähän kuvapainotteisempi postaus. Kerro vaikka Facebookin puolella, mitä mieltä olit, että tehdäänkö jatkossa enemmän näitä "paljon kuvia, vähän tekstiä" postauksia vai noita muutamia kuvia, enemmän tekstiä julkaisuja! Millaisia postauksia sinä haluat lukea täällä?

Comments


bottom of page